Ana içeriğe atla

“ASBÜ Yayınları” Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde kurulmuş akademik bir yayınevidir. Yayınevi olarak amacımız Sosyal bilimler alanında Türkiye yayıncılığına katkı yapmak ve bu alanda öncü bir rol oynamaktır. Bu kapsamda gerek üniversitemiz bünyesinde gerekse de diğer üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının akademik üretimlerini ve fikirlerini yayın standartlarına getirerek basımını sağlamayı, bunları geniş kitlelere ulaştırarak meşruiyetini sağlamayı ve bu şekilde bilginin üretilmesini teşvik etmeyi ve ödüllendirmeyi hedeflemekteyiz. Yayınevimizin kapsamına akademik olmak kaydıyla “Ders Kitabı”, “Yardımcı Ders Kitabı”, “Araştırma ve İncelem Kitapları”, “Bildiriler Kitabı”, “Bilim ve Sanat Kitapları”, “Armağan Kitapları” ve “Dergiler” türleri girmektedir.

Yayıncılıktaki temel ilkemiz “yenilik” “özgünlük” ve “derinlik”tir. Fikirlerini kitaplaştırarak yayımlamak isteyen akademisyenlerimiz ile entelektüel camia ve halk arasında bir köprü olmak niyetindeyiz. Bu şekilde yayınlayacağımız eserlerle Türkiye’deki düşünce hayatına bir katkı sunmak ve etki etmek istiyoruz.

Tüm dünyada sosyal bilimler alanı giderek önemini artırmaktadır. ASBÜ Yayınları bu önemin farkında olarak hem devlet ciddiyetinde hem de yenilik, özgünlük ve derinlik arayışında varlığını sürdürmek arzusundadır. ASBÜ Yayınları sadece Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi mensubu akademisyenlere değil, araştırmalarını ve fikirlerini kamuoyuna duyurmak isteyen herkese açıktır.